New Store In Town | Carhartt WIP Opent Nieuwe Flagship Store In Amsterdam

April 20, 2017 back to overview

Vier jaar na de opening van de flagship store in Nederland (Hartenstraat 18, Amsterdam), is Carhartt WIP zeer verheugd de tweede winkel in de Nederlandse hoofdstad aan te kondigen. Deze winkel is gevestigd aan de Utrechtsestraat 99. De Carhartt WIP Store Utrechtsestraat, ontworpen door het bureau van architect Andrea Caputo uit Milaan, is gesitueerd tussen de Keizers- en Prinsengracht, in het hart van het historische centrum van Amsterdam.

De Carhartt WIP Store respecteert de traditionele elementen van het monumentale gebouw op de Utrechtsestraat en combineert dit met hedendaags design waardoor er een mix is ontstaan van oud en nieuw.

Voorafgaand aan de renovatie, bevond zich op de begane grond van het gebouw een werkplaats en aangrenzende binnenplaats. Deze binnenplaats is inmiddels getransformeerd door de toevoeging van een glazen dak, tot een extra retail ruimte van maar liefst 90m2. De winkel is daarbij ook verdeeld in twee specifieke ruimtes, elk met 5 meter hoge plafonds. Bij binnenkomst vanuit de Utrechtsestraat, valt de eerste ruimte op door het gebruik van modernistische meubelen in een minimalistische ruimte en het genuanceerde samenspel van mat en met glans geschilderde muren en kledingrekken.

De tweede ruimte, badend in natuurlijk licht, wordt geaccentueerd door rauwe materialen zoals onbehandeld hout, dat gebruikt voor de kasten en paskamers, waarmee er een special ruimte wordt gecree╠łerd voor de Carhartt WIP dames- collectie. Een indrukwekkend wandrek gemaakt van verzinkt stalen buizen, benadrukt verder de hoogte van de ruimte.

In de Carhartt WIP Store Amsterdam Utrechtsestraat zal de Carhartt WIP dames, heren en accessoire collectie verkocht worden, alsmede exclusieve Carhartt WIP Store Amsterdam Utrechtsestraat artikelen en samenwerkingen.