Neubau launches NaturalPX Collection

April 8, 2017 back to overview

Het Oostenrijkse brillenmerk neubau eyewear – genoemd naar de bruisende wijk in Wenen - wil naast een hoge esthetische en praktische standaard ook de toon zetten voor milieubewuste brillen. Daarom lanceren ze drie nieuwe brillen gemaakt uit de milieuvriendelijke kunststof onder het motto “see & do good”.

See & do good
neubau eyewear toont aan dat je milieubewust kan brillen zonder aan présence in te boeten. Naast het gebruik van het hoogwaardige, milieuvriendelijke materiaal naturalPX worden de laatste hypermoderne productiemethodes gebruikt die afval tot een minimum beperken. Verder is de brillendoos vervaardigd uit cellulose en wordt geen lijm gebruikt. Het poetsdoekje is zelfs gemaakt uit gerecycleerde petflessen!

Het ‘do good’ aspect reikt echter verder dan dat. Naast het gebruik van plantaardige en hernieuwbare grondstoffen steunt neubau eyewear ook de aanplanting van bomen in Wenen, werkt het samen met een bijenreservaat in NYC en steken ze de handen uit de mouwen met Weens upcyclingbedrijf gabarage, dat nieuwe, toffe spullen maakt van afdankertjes.

naturalPX
naturalPX is een geavanceerd milieuvriendelijk polymeer dat vanaf april 2017 gebruikt wordt bij de productie van de neubau eyewear monturen. Het bestaat voor twee derde uit plantaardige en hernieuwbare grondstoffen: 65% van naturalPX wordt namelijk gemaakt met olie uit zaden van de wonderboom. Het nieuwe materiaal is even licht en sterk als traditionele kunststof brillen en heeft dezelfde perfecte pasvorm voor buitengewoon draagcomfort.

Introductie met drie nieuwe modellen
Vanaf april 2017 zullen alle kunststofmodellen van neubau eyewear vervaardigd worden uit naturalPX. De introductie van naturalPX start met drie nieuwe optische modellen.

De aanbevolen prijs voor deze modellen is € 189. Ze zijn beschikbaar in zes verschillende kleuren. Het Oostenrijkse merk geeft een frisse look aan het klassieke zwart: Bob is beschikbaar in black coal matte of het warmere denim matte. Heldere kleuren zoals blackberry, evergreen matte en sweet honey vervolledigen het ruime aanbod.

neubau_eyewear_Bob_T019_male_stonegrey_black_front_eur189

Bob breekt een lans voor de mannen, met een sterke bovenrand en vloeiende rondingen die de vorm van het gezicht perfect tot uiting laten komen. Links: Bob in Stonegrey / Black.

 

neubau_eyewear_Valerie_T020_female_agave_green_matte_front_eur189

Wie op zoek is naar vrouwelijkheid met een gewaagde urban toets, is bij Valerie aan het juiste adres. Dit model golft subtiel omhoog en verrast met tweekleurige accenten in het montuur.​ Links: Valerie in Agave Green Matte.

neubau_eyewear_Dani_T024_unisex_melange_tortoise_front_eur189

Dani is het montuur dat bij iedereen past, zowel mannen als vrouwen. Het contrast tussen haar ronde vorm en scherpe neusbrug geeft Dani dat onweerstaanbare ietsje meer.​ Links: Dani in Melange Tortoise.